reede, 16. oktoober 2009

Märka midagi head!

Seoses Märkamise nädalaga, kutsume taaskord kõiki osalema fotovõistlusel. Seekord on teemaks „Märka midagi head!“
Tööde esitamise tähtaeg on 26. oktoober 2009. Parimatest töödest pannakse üles ka näitus!
Kui märkad meie koolis või kooli ümbruses midagi toredat ja head, siis jäädvusta see kindlasti! Osale ning kutsu ka teisi osalema!
Konkursi eeskirjad
1. Konkursi kategooriad. Võisteldakse terve klassina. Konkurss korraldatakse kolmes vanuserühmas: noorem kooliosa (I-IV klass), keskmine kooliosa (V-VIII klass) ning vanem kooliosa (IX-XII klass).
2. Võistlustööde arv. Iga klass esitab konkursile vähemalt 2 parimat tööd, mis on valitud välja klasside siseselt.
3. Nõuded fotodele, nende mõõtmed ja märgistamine. Fotode suurus ei ole kindlaks määratud. Lubatud on elementaarne heleduse, kontrasti ja värvi korrektsioon ning teravustamine. Piltidel ei ole lubatud elementide juurde lisamine või nende eemaldamine, va tolmuplekkide eemaldamine. Piltide töötlemisel tuleks meeles pidada head tava ja nähtu võimalikult tõepärast ning loomulikku esitust.
Fotod palume esitada ümbrikus, milles on ka eraldi sedel autori nime, klassi numbriga ning kategooria, milles osaletakse.
Korraldajatel on õigus küsida autorilt võrdluseks kaamera originaalfaili, slaidi või negatiivi, samuti infot võtteolukorra kohta.
4. Konkursitööde esitamine. Fotod palume anda sekretär Anu kätte.
5. Auhinnad. Täitsa olemas!
6. Žürii ja hindamiskriteeriumid. Žüriisse kuuluvad Märkamise nädala korraldustiim ning Õpilasesinduse liikmed. Hinnatakse fotode väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilisust ning erakordsust.
7. Piltide kasutamine. Korraldajatel on õigus tasuta kasutada konkursil osalenud pilte võistluse tulemuste avalikustamisel, koolisisestel näitustel ning muudel üritustel ning kooli koduleheküljel.
8. Korraldajate vastutus. Korraldajad käsitlevad esitatud töid hoolikalt, kahjustamata neid ühelgi viisil.
9. Autori vastutus. Osavõtja vastutab enda ja piltide kohta esitatud andmete õiguse eest ja kinnitab, et ta on konkursile esitatud piltide autor.

Kommentaare ei ole: