kolmapäev, 16. veebruar 2011

16. veebruar

Palju õnne Elele sünnipäeva puhul!!
Täna oli meil esimene tund matemaatika, kus õppisime, mis on kõrvunurgad ja tippnurgad. Osad lapsed meie klassist läksid sellest tunnist ka Ele õppetooli kaunistama. Siis kui nad tagasi olid jõudnud, sai iga üks klassist lille ja me marssisime Ele kaheksanda klassi matemaatika tundi sisse. Laulsime talle sünnipäevalaulu ja andsime üle lilled ning kommid. Lea rääkis, et kui Ele oli pärast oma õppetooli läinud, oli ta olnud täiesti sõnatu :)



Teine tund oli loodusõpetus, kus mina koos Maria Helenaga tegime oma loodusõpetuse ettekande ära, mis oli ühtlasi ka viimane ettekanne. Siis tegime me veel töövihikust harjutusi ja tund oligi märkamatult läbi. Algas kunstiõpetus, kus pidime joonistama vaasi, mingisuguse kuubikutaolise asja ja ühe pudeli ja siis neid varjutama. Siis algas eesti keele tund. Täna oli meil tundide järjekord natuke teine ja meil oli hoopis pärast kunsti veel üks loodusõpetus, kus esitlesime oma tehtud ettekandeid mullas elavatest elukatest. Mina tegin igatahes mullakakandilisest, kes nägi välja jube kole. Kõigil läksid esitlused ja plakati tegemised väga-väga hästi.



Eesti keele tunnis rääkisime me natuke “Kevad“ – e raamatust. Me pidime raamatust välja kirjutama põhitegelased ja me saime suured A 3-e paberid, kuhu pidime joonistama selle tegelase ja tema ümber tema iseloomutunnused. Siis jagati meid rühmadesse. Neid oli vaja selleks, et hakata tegema ühte suuremat projekti – nimelt näidendit. Huvitaval kombel sattusin ma loosi tahtel ühte rühma täpselt nende inimestega, kellega olin ka enne loodusõpetuses koos ühes rühmas olnud. Pidime valima raamatust ühe katkendi, mida tahaksime etendada ja nii me siis terve tunni arutasimegi, kuidas ja mida teha. Nagu juba enne ütlesin, siis meil muutusid tänased tunnid natuke ja loodusõpetus oli ühe inimeseõpetuse asemel nii, et inimeseõpetust meil täna polnudki.



Unustasin enne öelda, et vahepeal läksid tunnist ära rahvastepallivõistlustele sellised plikad nagu: Francesca, Karoliine, Enni Britta, Ann Brit ja Gertrud. Nad saavutasid seal auväärse viimase koha. Siis algas meil inglise keel, kus Riina rühm pidi tegema ära ülikerge progress testi ja täitma valentinipäeva ristsõnu. Samal ajal, kui teised seda tegid, jutustas keegi klassi ees tänaseks pähe õpitud teksti. Õpetaja valis loosi tahtel kumba lugu sa jutustama pead, neid lugusid oli kaks tükki. Üks oli pesumasina leiutamislugu ja teine Ameerika mägede lugu. Mina pidin jutustama pesumasina lugu.
See pikk seitsme tunniga päev oligi läbi saanud.
Susanna

Kommentaare ei ole: