neljapäev, 24. jaanuar 2008

Jutupank

Juttude mõtlemine on alati olnud üks põnev tegevus. Ja sellega saab palju nalja kui juttu mitme sõbraga koos välja mõelda. Nii tegime ka meie täna eesti keele tunnis.

Lumememm ja lumetaat
Henry, Ingmar, Karoliine, Ann Brit, Robert

Lumememm pühkis lund. Lumetaat läks puid tooma. Kui lumetaat võttis puud kätte, tuli tal üks nööp ära. Lumememm pühkis kogemata nööbi sügavale lume sisse. Tuli päike ja sulatas lume ära. Nööp tuli välja ja veeres kuuri. Lumetaat läks kuuri ja lumememm vaatas, et kuuriuks on lahti ja pani selle lukku. Lumetaat jäi kuuri kinni. Kord kui lumememm kuuri läks, leidis ta sealt sulanud lumetaadi. Lumememm viis ta külma tuppa ja ehitas uuesti üles.

Järgmise loo autoriteks on Susanna, Robin ja Kevin.

Tomm ja Miia lähevad koeraga jalutama. Õues on külm ilm. Ema vaatas, et nad saaksid soojalt riidesse: saaksid pähe mütsid, kaela sallid, kätte kindad, soe jope selga, püksid jalga ja soojad - väga soojad saapad jalga. Tomm, Miia ja Muri astusid õue . Õues oli kena talveilm. Head jalutamist!


Järgmised jutumeistrid on Villem, Ingrid, Gertrud ja Sten Eric.

Oli kord üks vaene mees. Ta tahtis endale söögiraha. Ta hakkas Tallinna vanalinnas lund koristama. Siis tal oli piisavalt raha, et minna kõrtsi sööma. Ta nägi seal endasugust meest, kes ka koristas lund, aga tal oli lumerookimismasin. Ta läks tema juurde ja ütles: "Saame sõpradeks"
Ja nad hakkasid igal hommikul vanalinnast lund koristama. Inimesed olid neile tänulikud - nii tänulikud, et kinkisid neile miljon krooni.






Järgmisteks suleseppadeks on Mattis, Taaniel, Maria ja Marko.

Lapsed tulid õuest tuppa ja soojendasid end kamina ees. Anni vaatas igatsevalt õue. Ta tahtis minna õue Lissiga mängima, aga teised ei viitsinud ja ootasid jõuluvana. Teised lugesid ja tahtsid, et Anni ka loeks.





Viimase kirjatüki autoriteks on Charlotte, Laura, Francesca, Ethel-Mai ja Enni.

Olid kord poiss ja tüdruk. Ema ütles: "Viige loomadele metsa süüa, sest loomadel on praegu raske aeg". Poisil tuli hea mõte võtta suusad kaasa. Kui nad jõudsid metsa, panid nad loomadele porgandeid, teri ja heina, Pärast läksid nad koju sööma.

Kommentaare ei ole: