teisipäev, 12. jaanuar 2010

Armas muinasjutuvestja!

Sel talvel ja kevadel on Sul võimalus sukelduda muinasjuttude ja fantaasiamaailma. Sul tuleb kirjutada kolm põnevat muinasjuttu ning lõpuks need kõik vahvaks raamatuks köita. Aastate pärast saad uhkelt seda raamatukest ka oma lastele näidata ja võib olla nakatab just Sinu raamat lapsi lugemispisikuga. Aga võib olla saad Sa selle ülesande täitmisel külge kirjutamisnakkuse ja Sinust saab tulevane kuulus kirjanik ...kes teab....

Selleks, et töö hästi õnnestuks, on vaja meelde tuletada muinasjutu tunnused. Need leiad oma eesti keele õpikust lk. 83.

Esimene muinasjutt tuleb õpetajale tutvumiseks kooli tuua 8. veebruaril. Selle muinasjutu pealkirjaks on „Kolm õekest“.
Tunnis lepime kokku selle muinasjutu tegelaste välimuse ning omadused.

Vanem õde BELLA 18-aastane tumedate juustega, peenike, ilus tige, kade, uhke
Keskmine õde LIISA 13-aastane lühikeste juustega , pikk, sale ülbe,rumal,ebaviisakas
Noorem õde KRISTIN 8-aastane paksuke, prillidega, lühike lahke, abivalmis, tark

Teine muinasjutt too õpetajale lugemiseks 8. märtsil. See lugu peab rääkima tänapäevast. Kõik muinasjutu tegelased saad ise välja mõelda. Ainsaks tingimuseks on see, et tegevus peab toimuma tänases päevas.


Viimane muinasjutt tuleb kooli tuua 5. aprillil. See lugu räägib ajast, mis oli kunagi ammu, ammu...... Ka siin saad tegelased ja sündmused oma tahte järgi valida.

Kui nüüd kõik muinasjutud on valmis kirjutud ja õpetaja poolt heaks kiidetud, siis algab raamatu kujundamine ja valmistamine.
Nüüd tuleb Sul joonistada oma raamatule sobivad pildid, paigutada tekst ja pildid lehtedele. Ära unusta, et korralikul raamatul on kindlasti kaaned, tiitelleht, sisukord. Raamat olgu ka köidetud. Töö valmimisel võid kasutada arvuti abi.

Uus, vahva muinasjuturaamat too kooli 3.mail. Siis vaatame raamatud koos üle ja korraldame raamatukogus toreda näituse, et kõik meie kooli lapsed neid toredaid raamatuid näha ja nendega tutvuda.

Mõnusat kirjutamist!

Kommentaare ei ole: